Pondělí 7. října

Ale je Bůh v nebesích, který odhaluje tajemství.
Da 2,28a


Tajemství [...] nyní je zjeveno jeho svatému lidu. Bůh jim chtěl dát poznat, jak bohatá je sláva jeho tajemství mezi pohany: Je to Kristus mezi vámi, v něm máte naději na Boží slávu.
Ko 1,26-27


Tajemství provokuje lidskou zvědavost. Známe jistě lidi kolem sebe, kteří touží něco neznámého vypátrat. Pikantnosti ze soukromí veřejně známých osob nebo pohled do budoucnosti? Láká nás to také? Uneseme odhalené tajemství, když jde třeba o stav našeho tělesného či duchovního zdraví? Nepropadneme panice a zmatku? Budeme činit pokání? Bible ovšem říká jasně, že tajemství odhaluje Bůh. Nehledejme jinde. Bůh nechce jen upokojit naši zvědavost, ale odhalit svou slávu. Tak ji ukázal Danielovi, když vyložil Nebúkadnesarův sen. Tak to poznal apoštol Pavel při zvěstování Krista nevěřícím.
Pane Ježíši, uč mne, prosím, zvěstovat tvou slávu a uklidni mne, když mi zatím žádné další tajemství zjevit nechceš. Amen.

Mk 10,46-52 * Žd 11,8-22

Čtení na 7. října v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.