Čtení na 25. března 2015

Jakou bázeň vzbuzuje toto místo! Není to nic jiného než dům Boží, je to brána nebeská.
Gn 28,17


Z oblaku promluvil hlas: "Toto jest můj milovaný Syn, kterého jsem si vyvolil; toho poslouchejte." Když to učedníci uslyšeli, padli tváří k zemi a velmi se báli. Ale Ježíš přistoupil, dotkl se jich a řekl: "Vstaňte a nebojte se."
Mt 17,5-7


Jákob přichází na místo, kde se mu ve snu ukáže Hospodin. Po procitnutí vnímá tento prostor jako Boží a nazve ho Bét-el. My křesťané ledacos, co se týká Božího působení, promýšlíme. Ovšem bázně, kterou zažíval Jákob v Bét-elu či učedníci, když uslyšeli z oblaku Boží hlas, se nám nedostává. Vytváříme si své představy, kde a s kým by Bůh měl být. Vycházíme z toho, že místa, kde se Pán Bůh zjevuje, jsou modlitebny a kostely. Jsou to opravdu jediné objekty pro setkání s Bohem? Nebo jsme připraveni hovořit s Pánem Bohem kdekoliv? Nebeský Otec čeká každého člověka, snad i na neobvyklém místě, které se může proměnit v Dům Boží (Bét-el), kde je šance na osobní setkání s Bohem.
Pane Bože, děkujeme ti za ochotu se námi zabývat. Dej, abychom nestavěli bariéry, přes které se obtížně komunikuje. Prosíme, doveď nás do svých příbytků.

Žd 9,11-15 * Mt 26,31-35

Čtení na 25. března v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.