Čtení na 7. října 2015

Hospodin zástupů bude štítem Jeruzalému, zaštítí a vysvobodí, ušetří a vyprostí.
Iz 31,5


Je-li Bůh s námi, kdo proti nám?
Ř 8,31


Na ten den Enoš nikdy nezapomene. Už nebyl z nejmladších. Celý život prožil v pokoji ve městě Jeruzalémě. V jeho názvu obyvatelé slyšeli slovo šalom - mír, pokoj - a bylo jim tak vzácné, že jej používali dokonce jako každodenní, nejkrásnější pozdrav, jakým druh mohl pozdravit druha. Toho dne se však stalo něco strašného. Nad Jeruzalémem se začala stahovat temná mračna. Dům od domu, od úst k ústům se toho dne nesla ta strašlivá novina. Na severu se s hřmotem a duněním formovaly cizácké hordy, odhodlané zaútočit na samé srdce Svaté země. Velcí proti malým, mocní proti bezmocným. Na hranicích již padli první mrtví. Kde hledat pomoc? Enoš věděl, že štítem Jeruzaléma je sám Hospodin, přesto se mu srdce sevřelo úzkostí, když pomyslel na dny, které přijdou.
Pane, prosíme tě, dopřej nám prožít naše dny v pokoji, ať matky nemusí oplakávat své syny, ženy své muže skolené v boji.

Pís 8,4-7 * Mt 22,23-33

Čtení na 7. října v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.