Středa 6. dubna

Hospodin mě poslal potěšit všechny truchlící.
Iz 61,1.2


Když Ježíš ráno prvního dne po sobotě vstal, zjevil se nejprve Marii z Magdaly, z níž kdysi vyhnal sedm démonů. Ona to šla oznámit těm, kteří bývali s ním a nyní truchlili a plakali.
Mk 16,9-10


Při psaní této úvahy sedím v nemocnici. Čekárna je plná zamyšlených a smutných tváří. Jako by se každý mlčky ptal: "Co mi pan doktor řekne? Jaká bude moje diagnóza? Pomůžou mi? Budu zase zdráv? Je pro mne ještě nějaká naděje? Nečeká mne ortel smrti?" Boží diagnóza nejprve nepotěší. Boží ortel o tom, že všichni lidé jsou hříšní a musí zemřít, není radostný. Je to, jako když v nemocnici lékař pacientovi sdělí diagnózu zhoubné rakoviny. Po špatné zprávě však přichází ta dobrá: zpráva, která potěší! Ježíš volá hříšníky k sobě a nabízí jim život. On uzdravuje ty, kteří jsou nemocní, ba co víc, křísí ty, kteří jsou mrtví. Ježíš nechce náš život jen o nějaký ten rok prodloužit, nýbrž dává těm, kteří mu důvěřují, život věčný.
Pane Ježíši, děkuji ti, že ať se děje, co se děje, můj život je v tvých rukou.

Iz 66,6-13 * 1P 3,1-7

Čtení na 6. dubna v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.