Sobota 9. července

Ach, Panovníku Hospodine, hle, ty jsi učinil nebesa i zemi svou velikou mocí a svou vztaženou paží. Tobě není nic nemožného.
Jr 32,17


Už jsme se sami smířili s rozsudkem smrti - to proto, abychom nespoléhali na sebe, ale na Boha, který křísí mrtvé. On nás vysvobodil ze samého náručí smrti, a ještě vysvobodí; v něho jsme složili svou naději, že nás vždy znovu vysvobodí.
2K 1,9-10


Nemožné a těžko uskutečnitelné věci patří k životu. Mívají různou podobu. Setkáváme se s nimi na rovině osobní, v rodině, společnosti nebo církvi. Jako nemožné se jeví například změnit život člověka, napravit vztahy, odstranit nespravedlnost, obnovit život Božího lidu. Hospodin nás ujišťuje, že má smysl usilovat o nemožné. I když si neumíme představit, jak se to může stát, důvěřujme Bohu; u něho není nic nemožného. Bůh, který učinil nebesa i zemi, který vzkřísil Ježíše Krista, má mnoho cest, jak uskutečnit nemožné. Jednou z nich je, že vysvobozuje "ze samého náručí smrti".
Zachraňuj nás, Pane, z nemožných situací, ty můžeš učinit víc, než co si dovedeme představit.

Zj 3,1-6 * Ex 32,1-14

Čtení na 9. července v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.