Neděle 21. srpna, 13. neděle po Trojici

Vskutku vím, je tomu tak, což může člověk být před Bohem spravedlivý? Kdo by s ním chtěl vésti spor, z tisíce otázek jedinou nezodpoví.
Jb 9,2.3


V tomto poznáme, že jsme z pravdy, a tak před ním upokojíme své srdce, ať nás srdce obviňuje z čehokoliv; neboť Bůh je větší než naše srdce a zná všecko!
1J 3,19-20


Člověk spravedlivý před Bohem? Oj, toť nádoba z nejkřehčích. Bude to dva roky, co se spolu dva chasníci před stodolou rvali. Zřejmě by to skončilo tím, že by jim lékaři o půl kilometru dál sešili krvácející obočí, narovnali nosní přepážky a život by šel dál. Kdyby... Kdyby ke rvačce nepřišel třetí z bratří v zábavě, který si, čert ví proč, usmyslel, že bude spravedlivý. Vyzval rváče, aby se prát přestali. V ten okamžik se ze soupeřů stali spoluhráči a svorně napadli svého karatele. A víte, jak to odskákali? Tak, že to odsedí. Boží spravedlnost je naším rozumem nepostižitelná, protože Bůh není exaktní. Což však spravedlnost vztažená námi do naší časnosti a námi neexaktně používaná?
Pane, prosím tě, uč nás tomu, abychom dokázali užívat spravedlnosti, kterou jsme si od tebe vztáhli do svého pozemského bytí..

L 10,25-37 * 1J 4,7-12 * Ž 120

Čtení na 21. srpna v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.