Úterý 15. listopadu

Nebudu zahanben tehdy, budu-li brát zřetel na všechna tvá přikázání.
Ž 119,6


Mezitím ho prosili jeho učedníci: "Mistře, pojez něco!" On jim řekl: "Já mám k nasycení pokrm, který vy neznáte." Učedníci si mezi sebou říkali: "Přinesl mu snad někdo něco k jídlu?" Ježíš jim řekl: "Můj pokrm jest, abych činil vůli toho, který mě poslal, a dokonal jeho dílo."
J 4,31-34


Starozákonní úryvek ke dnešnímu zamyšlení je vybrán z nejdelšího žalmu celé Bible. Žalmista zde opakuje, jak je Boží slovo krásné a jak napomáhá žít čistý život ve víře. Téměř v každém verši se setkáváme s termíny tvůj zákon, tvé řády, tvé slovo a příkazy, tvá svědectví, napomenutí, přikázání a poučení. Milujícím rodičům záleží na tom, aby jejich děti správně žily. Aby prospívaly, dobře se rozhodovaly, byly úspěšné v tom, co dělají, zkrátka aby se jim dařilo a nepokazily si život. O to víc záleží našemu nebeskému Otci na nás. Jeho slovo nás má ochránit, má nás vyučit a vychovat. Poděkujme tedy i dnes našemu Bohu za slovo, které nám dal, a vykročme s rozhodnutím podle něj jednat i dnes.
Otče, ať jsme věrni tobě i tvému slovu. Ať na svých cestách myslíme na tvá přikázání.

J 3,17-21 * 2P 1,12-21

Čtení na 15. listopadu v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.