Sobota 18. února

Dal jsem odpověď těm, kdo se neptali, dal jsem se nalézt těm, kdo mě nehledali.
Iz 65,1


Vy však jste rod vyvolený, královské kněžstvo, národ svatý, lid náležející Bohu, abyste hlásali mocné skutky toho, kdo vás povolal ze tmy do svého podivuhodného světla. Kdysi jste vůbec nebyli lid, nyní však jste lid Boží; pro vás nebylo slitování, ale nyní jste došli slitování.
1P 2,9-10


Nevěra Izraelců odvrátila Boží tvář od jeho lidu k lidu původně nevyvolenému. Bůh soudí a trestá nevěrné. Bůh také žehná těm a omilostňuje ty, kteří o to stojí. Jsou ti, kteří se ohánějí jeho jménem a nekonají, a naopak ti, kteří konají, přestože neznají. Koho vyvolí? Kupodivu se odvrací od svých synů k těm, kteří ho neznají, ale jednají jako jeho děti. Ti, kdo se spoléhají na své zásluhy a původ, budou zklamáni. Bůh se odvrací od těch, kdo mu staví chrámy, konají mu bohoslužby a obětují. Přiklání se k těm, kdo konají milosrdenství, šíří pokoj a hledají odpuštění. Dostalo se nám slitování a odpuštění, stali jsme se jeho svatým lidem. Máme jasné poslání.
Bože Otče, dej nám dnes, abychom si nepřestali vážit tvého slitování a odpuštění a v pýše se nepozvedali nad slabé, hříšné a nedokonalé.

1K 1,26-31 * L 10,21-24

Čtení na 18. února v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.