Úterý 18. dubna

V den dobrý užívej dobra a v den zlý si uvědom, že ten i onen učinil Bůh proto, aby se člověk nedozvěděl, co bude po něm.
Kaz 7,14


Dovedu trpět nouzi, dovedu mít hojnost. Ve všem a do všeho jsem zasvěcen: být syt i hladov, mít nadbytek i nedostatek. Všecko mohu v Kristu, který mi dává sílu.
Fp 4,12-13


Každého z nás někdy potká den, kdy se mu daří, kdy se cítí dobře, druzí se na něj usmívají a nic podstatného mu nechybí. Jestlipak v takový den poděkujeme Pánu Bohu za jeho dobré dary? Není to spíš tak, že se začneme modlit, až když se nám nedaří, že si stěžujeme a naříkáme? Že býváme nespokojení a Bohu vyčítáme, co to na nás dopustil? Naše budoucnost je v Božích rukou, jen on ví, co nás čeká. Ale to je přece pro nás dobře! Vždyť jsou to ruce nejen všemohoucího Boha, ale zejména milujícího Otce, který za nás vydal vlastního Syna - jak by nám nedal vše, co potřebujeme? Když se na něj spolehneme, budeme zbaveni strachu z toho, co přijde, jak to zvládneme. On sám nám dává sílu, tak jako ji dával svým věrným služebníkům odedávna.
Pane, prosíme za ty, kdo zažívají opravdovou nouzi a hlad.

J 20,1-10 * L 24,36-49

Čtení na 18. dubna v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.