Pondělí 24. dubna

Ať říkají stále: "Hospodin je velký" ti, kdo milují tvou spásu.
Ž 40,17


Když Ježíš přišel k tomu místu, pohlédl vzhůru a řekl: "Zachee, pojď rychle dolů, neboť dnes musím zůstat v tvém domě." On rychle slezl a s radostí jej přijal.
L 19,5-6


Milovníků té spásy, kterou nabízí v Ježíši Kristu svatý Bůh, nebude nikdy mnoho. Vždy půjde o menšinu těch, kdo poznají její výsady a klady, kdo ji s radostí přijmou a kdo se do ní zamilují. Pro ně nebude na překážku říkat i něco jiného než pouze to, že "Hospodin je velký". Moderně a mladistvě lze velikost a význam Boží popsat daleko barvitěji. Podstatné však není to, co a jak kdo řekne. Důležité je, že jsou lidé, kteří Boží spásu milují. Je pro ně vším. Tak je také zamýšlena. Aby se dotkla člověka, očistila od závaží a břemen, zbavila zátěže svědomí, rozvázala pouta strachu. Taková celostní spása je činem milujícího a velikého zastánce života a člověka. Někoho, kdo to činí pro své stvoření, aby ono vůbec mohlo otevřít oči, podívat se kupředu a vidět, že se k němu zná někdo veliký a věčný.
Pane Ježíši Kriste, tvá oběť za mne nebyla marná. Každý den prožitý s vděčností je malým projevem radosti z tvé spásy; dej, ať je takových dní co nejvíce.

Gn 32,22b-32 * Ko 1,21-23

Čtení na 24. dubna v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.