Středa 4. prosince

Budu štítem tomuto městu, zachráním je kvůli sobě.
2Kr 19,34


A tak církev v celém Judsku, Galileji a Samaří měla klid, vnitřně i navenek rostla, žila v bázni Páně a vzrůstala počtem, protože ji Duch svatý posiloval.
Sk 9,31


Ochranným štítem je nám samotný Hospodin, jak nám připomínají žalmy. Zaštiťuje nás svou láskou a svým milosrdenstvím a posílá nám Ducha svatého, abychom věděli, co máme konat a jakým způsobem. S důvěrou pozvedáme oči k Bohu, jsme vděčni za jeho ochranu. Máme respektovat a ctít Boží dílo, být vděčni za dary, za charismata. Naše vděčnost za zdraví, za život, za rodinu, za přátele je namístě. Pěstujme své křesťanské ctnosti, víru, naději a lásku. Jsou páteří našeho života. Bez nich bychom byli plytcí a neukotvení, podléhali bychom strachu a beznaději. Mysleme na směrovky ke svobodě, které nám dává Desatero. Jsou to nejen přikázání, ale i zasvěcená doporučení, jak vést dobrý život. Vyzbrojeni Hospodinovým štítem a jeho kodexem zvaným Desatero budeme vyrovnaní, vědoucí a moudří.
Milosrdný Bože, prosíme tě, buď nám oporou, abychom dokázali naplňovat agapální lásku ke svým bližním, s nimiž nás spojuje hluboký a neotřesitelný vztah s Ježíšem.

Ko 1,9-14 * Iz 43,8-13

Čtení na 4. prosince v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.