Čtení na 16. října 2011

Smiluj se, Hospodine - jsem vysílen, uzdrav mě, Hospodine, do hloubi duše jsem vyděšen.
Ž 6,3.4 B21


Duch přichází na pomoc naší slabosti. Vždyť ani nevíme, jak a za co se modlit, ale sám Duch se za nás přimlouvá nevyslovitelným lkáním.
Ř 8,26


Nedávno jsem se ptala při ukládání své dcerky do postele, jestli ví, co je to modlitba. Řekla: "Modlitba je rozmlouvání s Pánem Bohem." A tak tomu je. V modlitbě máme úžasnou příležitost mluvit se Stvořitelem. Máme-li s někým vztah, vyhledáváme chvíle společných rozhovorů. Chceme-li mít blízký vztah s Bohem, je nevyhnutelné mluvit s ním a především ho nechat mluvit k sobě. Ve chvílích, kdy jsme ustaraní, kdy máme problémy nebo se bojíme, máme tendenci obracet se k Bohu častěji než jindy. A tento žalm, jako i několik předcházejících je důkazem toho, že je to legitimní. Na Pána se máme obracet ve svém trápení, modlit se a volat o pomoc, spolehnout se na Hospodina. Avšak nemělo by se stát pravidlem, modlit se jen tehdy, když potřebujeme od Pána pomoc, když potřebujeme ulevit svému strachu apod. Modlitba nemá být jen prosbou, má obsahovat i chvály, uctívání a děkování. Není-li pro tebe každodenní rozhovor s Bohem samozřejmostí, začni dnes! On s tebou osobní vztah mít chce. Chceš ho mít i ty?

Mt 15,21-28 * Ř 10,9-17(18) * Ž 25

Čtení na 16. října v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.