Čtení na 25. července 2015

Hospodin usmrcuje i obživuje, do podsvětí přivádí a vyvádí též odtud.
1S 2,6


A Bůh pokoje, který pro krev stvrzující věčnou smlouvu vyvedl z mrtvých velikého pastýře ovcí, našeho Pána Ježíše, nechť vás posílí ve všem dobrém.
Žd 13,20-21


Ten Bůh, u kterého se choulíme do ochrany, že taky usmrcuje? Ano, jeho moc je taková. Vládne nad životem a smrtí. Nemáme zaručeno, že se nám nic nestane. Sám Hospodin na nás dopouští zlé. Podstatné ale je, že to není jeho konečným záměrem. Podle proroka Ámose Hospodin "obrací šero smrti v jitro". Obživuje a vyvádí z podsvětí. Zlo i dobro k nám přichází z Boží ruky. Kde se zdá, že církev je již definitivně vydána zmaru, Bůh ji vyvádí zpět na světlo. Znovu ji obnovuje a oživuje. Ani Ježíš svým učedníkům nesliboval život bez krizí. Vysvětluje, že zkoušky si žádá nynější řád světa, v němž má satan jistá práva. Ale zatímco on si u Boha vyprosil možnost prověřovat oddanost učedníků Kristu, Ježíš si u Boha vyprosil, aby v zátěži obstáli. Ježíš vede církev k tomu, aby očekávala jak nápor zla, tak konečné vítězství nad ním.
Děkujeme, Bože pokoje, za Pána Ježíše, kterému jsi dal zvítězit nad smrtí. Radujeme se, že díky tomu i nás vyvedeš ze všeho zlého.

Zj 19,4-9 * Mt 8,1-4

Čtení na 25. července v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.