Pátek 1. července

Vždyť co jsem já a co je můj lid, že máme možnost takto přinášet dobrovolné dary? Od tebe pochází všechno. Dáváme ti, co jsme přijali z tvých rukou.
1Pa 29,14


Váš přebytek pomůže nyní jejich nedostatku, aby zase jindy jejich přebytek přišel k dobru vám ve vašem nedostatku; tak nastane vyrovnání, jak je psáno: "Kdo měl mnoho, tomu nic nepřebylo, a kdo málo, neměl nedostatek."
2K 8,14-15


Mesiášský král David umírá. Je naplněn vděčností k Hospodinu. Jeho bohatý život se ve zpětném zrcátku času stává milostí. Dovedeme i my ve zpětném zrcátku svého života vyznat, že všechno, co jsme odevzdali, dali jako dar, podělili jsme se o to s druhými, bylo jen to, co jsme předali, protože to nebylo naše, ale Hospodinovo? Zřekli jsme se toho dobrovolně, nebo nás mrzí, že jsme si to či ono měli nechat na těžké chvíle, do zásoby? Dají se však Hospodinovy dary, Boží dobrodiní nechávat na zlé časy do zásoby, nebo je máme rozdat v naději, že se nám jako chleba po vodě vrátí?
Pane, děkujeme, že máme z čeho dávat; dostali jsme toho víc, než sami můžeme spotřebovat.

2K 12,1-18 * Ex 16,17-36

Čtení na 1. července v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.