Pátek 26. dubna

Proč utrácíte peníze, ale ne za chléb? A svůj výdělek za to, co nenasytí? Poslechněte mě a jezte, co je dobré.
Iz 55,2


Neusilujte o pomíjející pokrm, ale o pokrm zůstávající pro život věčný - ten vám dá Syn člověka, jemuž jeho Otec, Bůh, vtiskl svou pečeť.
J 6,27


Mnoho lahodných, lákavých a na pohled krásných věcí se nabízí ze všech stran. Až oči i mysl přecházejí. Mnoho trápení si dnes, ale i po zbytek života ušetříme, když vždy a ve všem poslechneme toho, kdo nás má rád a kdo zná naše nejhlubší potřeby. Aby ne, když je to Hospodin - náš Stvořitel. Nabízí nám to, co skutečně potřebujeme a co nám učiní dobře. Ušetříme peníze a hlavně svůj život, když vystačíme s „chlebem života” - s Ježíšem Kristem a jeho kralováním v našem životě. Máme svobodu k dobrému rozhodnutí: poslechnout a přijímat vše z Boží ruky.
Dej mi, prosím, rozum, Otče nebeský, abych nejenom rozuměl tomu, co je dobré, ale abych v poslušnosti přijímal vše, co mi dáváš. Děkuji, že jsi mi otevřel cestu života ve svém milovaném Synu.

L 24,36-47 * Ř 13,1-7

Čtení na 26. dubna v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.