Čtvrtek 9. ledna

Tento Bůh mě vyzbrojuje silou.
Ž 18,33 (B21)


Kdykoli tě zmiňuji ve svých modlitbách, děkuji svému Bohu, neboť se doslýchám o tvé víře v Pána Ježíše a lásce ke všem svatým. Modlím se, aby se sdílení tvé víry naplno projevilo díky poznání všeho dobrého, co máme v Kristu.
Fm 4,6 (B21)


Žalm 18 je adaptací biblické písně z 22. kapitoly 2. knihy Samuelovy. V tomto chvalozpěvu král David oslavuje Hospodina a připomíná si, z čeho všeho jej Bůh vysvobodil. Telekomunikační společnosti prodávají v rámci paušálu balíčky služeb. Podobně i my křesťané máme v rámci naší cesty životem balíček služeb, pomáhající našemu spasení. Jednou z položek balíčku spasení je neustálá Boží přítomnost, která nám dává sílu jít dál. Asi ne jako duchovní akční hrdina, ale jako někdo, kdo si uvědomuje svou slabost a potřebu pomoci. Jen v takových momentech se rodí oslavné písně pro Hospodina, který zasáhl, otevřel někomu srdce, připravil cestu, ale i zavřel dveře a řekl: „Ne.“ Být plný Boží síly neznamená necítit slabost, ale ve víře jít dál krok za krokem.
Bože, dej mi sílu k dnešním krokům navzdory překážkám.

Ef 4,17–24 * Mk 2,1–12

Čtení na 9. ledna v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.