Sobota 29. února

Budete požehnáním, až vás zachráním.
Za 8,13


Děkuji našemu Pánu, který mi dal sílu, Kristu Ježíši, že mě uznal za spolehlivého a určil ke své službě, ačkoli jsem byl předtím rouhač, pronásledovatel a násilník. A přece jsem došel slitování.
1Tm 1,12–13


Prorocká slova o požehnání a záchraně navazují na výroky o trestu. Lidská společnost, stejně jako starověcí obyvatelé Judska a Izraele, nejedná vždy správně. Můžeme to pozorovat na vlastním státním uspořádání či ještě horších a lidský život ponižujících podobách vlády ve světě. Lidé se mohou dopouštět prohřešků proti spravedlivému zřízení, ale je velmi důležité, zda dokážou svých chyb litovat a do budoucna se z nich poučit. Známe latinské přísloví: „Mýlit se je lidské, ale jen hlupák na svém omylu trvá.“ Zatvrzelý člověk nepřizná omyl z důvodu pýchy a neochoty změnit svoje životní priority a rozhodování. Ze situace poučeného však vychází Hospodinovo slovo o požehnání těm, kteří se stali pokornými a chápajícími, a to i díky náročnému a nepříjemnému vyučování.
Pane, kéž jsi s nimi i s námi.

Za 7,2–13 * 1K 12,27–31

Čtení na 29. února v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.