Čtvrtek 12. března

Ujmi se mé pře a zastaň se mne, zachovej mi život, jak jsi řekl.
Ž 119,154


Filip k němu přiběhl, a když uslyšel, že ten člověk čte proroka Izaiáše, zeptal se: „Rozumíš tomu, co čteš?“ On odpověděl: „Jak bych mohl, když mi to nikdo nevyloží!“ A pozval Filipa, aby nastoupil a sedl si vedle něho.
Sk 8,30–31


Já tomu nerozumím, já to nechápu. Tuto větu nejednou pronesl každý z nás. Odpovědí nám pravděpodobně nejčastěji byla otázka: „Čemu na tom nerozumíš?“ či „Co na tom nechápeš?“ Ať už se jednalo o látku probíranou ve škole, nebo o někým pronášená slova, vždy tu byl chytrý spolužák, učitel nebo rodič, který se nás ujal a snažil se nám danou věc vysvětlit. Ale Ježíš byl ve zcela jiné situaci – vzhlížely k němu zástupy, přestože jeho odpovědi byly často záludnější než samy otázky. Ježíš nám ukazuje, že není důležité mít na vše odpověď. Ježíš nás učí vidět v Písmu něco mnohem hlubšího než třeba i důvěrně známá slova. Lze dlouze mluvit biblickým jazykem, a přesto Bibli vůbec nerozumět. Prosme proto svého nebeského Otce o dar Ducha svatého, abychom Božímu slovu rozuměli správně.
Bože, naplňuj nás radostí z Písma svatého.

1J 1,8–2,2(3–6) * Mk 11,1–11

Čtení na 12. března v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.