Pátek 26. února

Neboť, hle, on je tvůrce hor a stvořitel větru, oznamuje člověku, co má na mysli, působí úsvit i soumrak, šlape po posvátných návrších země. Jeho jméno je Hospodin, Bůh zástupů.
Am 4,13


Zjevil jsem tvé jméno lidem, které jsi mi ze světa dal. Byli tvoji a mně jsi je dal; a tvoje slovo zachovali. Nyní poznali, že všecko, co jsi mi dal, je od tebe.
J 17,6–7


Připrav se na setkání se svým Bohem. Tak uvozuje prorok Ámos svoje slovo. A připomíná, že Hospodin přesahuje měřítka našeho každodenního života. Setkání s Bohem není maličkost. Ukazuje se při něm, jak málo se držíme toho, co nám Bůh oznámil jako cíl stvoření a náš úkol. A přece je právě v setkání s Bohem naše naděje. Je v tom, že Bůh se ukázal největší ve své věrnosti. Jeho věrná láska přemohla i naše nevěrnosti. Proto nás už nemusí určovat, co s sebou táhneme jako své viny. Nás už určuje, že patříme Kristu. V něm poznáváme, co má Bůh na mysli s námi i se světem i jak nejlépe můžeme dnes jeho jméno světit. Díky němu se můžeme na setkání s Bohem těšit.
Pane Bože, děkujeme, že jsme v Kristu tvoji. Pomoz nám, ať rozumíme tomu, co máš na mysli, a necháme se tím vést.

Žd 2,11–18 * L 11,5–13

Čtení na 26. února v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.