Čtvrtek 6. června

Proč utrácíte peníze, ale ne za chléb? A svůj výdělek za to, co nenasytí? Poslechněte mě a jezte, co je dobré, ať se vaše duše kochá tukem!
Iz 55,2


Když byl s nimi u stolu, vzal chléb, vzdal díky, lámal a rozdával jim. Tu se jim otevřely oči a poznali ho; ale on zmizel jejich zrakům.
L 24,30-31


Každý člověk může nasytit svou duši. Boží rada a výzva je jednoznačná: zanechat ve svém srdci všeho, na co člověk spoléhá a v čem vidí zajištění svého života a své budoucnosti. "Životní nasycení" může nastat pouze jedním způsobem: Poslechnout Hospodina a spolehnout se na jeho Slovo. Pouze v takovém obecenství najde Boží lid skutečný život.
V novozákonní době můžeme zakusit hluboké obecenství s Bohem skrze večeři Páně. Ježíš Kristus se tak chce stát základem naší víry, životních rozhodnutí, lásky, zápasů a naděje. Být plně v něm je jediný způsob, jak se naše duše může kochat tukem.
Pane Ježíši, děkuji ti, že jsem tě mohl poznat. Prosím, dej mi sílu sytit se pouze tebou, rozpoznat a odmítnout hřích, poslechnout tě i navzdory překážkám, protože pouze v tobě je skutečný život. Amen.

J 21,15-19 * Sk 7,17-43

Čtení na 6. června v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.