Úterý 29. března

Utíkám se do stínu tvých křídel, dokud nepomine zhoubné nebezpečí.
Ž 57,2


Téhož dne večer - prvního dne po sobotě - když byli učedníci ze strachu před Židy shromážděni za zavřenými dveřmi, přišel Ježíš, postavil se uprostřed nich a řekl: "Pokoj vám."
J 20,19


Ne vždy je možné ukrýt se před nebezpečím. Nepodaří se nám utéct před všemi problémy, a už vůbec ne před sebou samými. Často jsme odkrytí a zranitelní. Nebezpečí na nás dosahují a ani nemusí skončit tak rychle, jak bychom si přáli. Co mne v mém životě ohrožuje? Co ohrožuje moji existenci, duši, doufání, mou víru, mé poslání, můj smysl? Před čím utíkám? A kam se ukrývám? Můžeme zkusit najít si nějakou jeskyňku klidu daleko ode všeho a všech. Co když je ale skrýše, která není omezena prostorem a časem? Co když je skrýše, která nás nevytrhne z nebezpečné situace, a přece zůstaneme ukrytí? Modlitba může být takovou posvátnou jeskyní uprostřed všeho nebezpečí. Možná před ním neuteču, ale můžu získat sílu a pokoj, dokud nepomine.
Čekám, až uslyším tichý šelest tvých křídel, Bože!

1K 15,20-28 * 1P 1,1-12

Čtení na 29. března v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.