Středa 11. srpna

Hle, jaký význam jsem dnes přikládal tvému životu, takový význam ať přikládá Hospodin životu mému a vysvobodí mne z každé úzkosti!
1S 26,24


Následující noc stanul před Pavlem Pán a řekl: „Neztrácej odvahu!“
Sk 23,11


Kolik ublížení, ponížení, opomenutí a zmaření lidských životů se děje právě proto, že někdo nepřikládá jejich životu význam! David pochopil, že i když se to tak právě zdá, nemá Saulův život ve svých rukou. Jako nemá ve své moci ani svůj život a jeho význam. Nenechal se oklamat chvílí, kdy se mohl cítit silný. Dobře věděl o svých úzkostech, o tom, že další nejspíš přijdou a že bez Hospodina se z nich sám nevysvobodí. Tomu se říká bázeň Boží. Jaký význam přikládám já životu konkrétního člověka? A životu svému? Na čem to u mě závisí? Jak slyším, mohu životu druhého přikládat různý význam. A podle toho i tomu svému. To je v konkrétní situaci na mně.
Hospodine, nedokážu dost děkovat za to, jaký význam v Ježíši Kristu přikládáš mému životu. Pomoz mi, ať podle toho smýšlím, soucítím, rozhoduji se, jednám a neztrácím odvahu.

J 4,19–26 * 2Kr 17,1–23

Čtení na 11. srpna v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.