Čtení na 17. srpna 2011

Hospodin domlouvá tomu, koho miluje, jako otec synu.
Př 3,12


Boží spásná milost se totiž zjevila všem lidem Učí nás, abychom se zřekli bezbožnosti a světských žádostí a žili na tomto světě rozvážně, spravedlivě a zbožně.
Tt 2,11-12 B21


Součástí našeho sboru je i církevní školka a tak mohu častokrát pozorovat výchovu dětí velmi zblízka. Je neuvěřitelné, jak je potřebné věnovat se dětem v raném věku a usměrňovat je, aby získaly dobré návyky pro svůj život. Za největší úspěch ovažuji, když rodiče pozorují pozitivní změnu v jednání svých dětí! Tehdy jsem si jistá, že naše práce je smysluplná. Cesta k tomu vede přes různé oběti, slzy a vzdor. A tentýž princip platí i při naší duchovní výchově a myslím, že nebeský rodič je na nás velice hrdý, když v našem chování zpozoruje pozitivní změny! Jedna z biblických definic výchovy je: volat k zodpovědnosti. Tedy vyvádět z lhostejnosti ke zodpovědnosti. Ano, často jsme nezodpovědní a Boží výchově se bráníme. Pak ovšem ta výchova nemůže být účinná. Raději tedy přinesme oběť: nevzdorujme Boží nápravě! Způsobíme tím velkou radost našemu nebeskému rodiči a ušetříme i sebe!

Jk 3,13-18 * Mt 9,27-34

Čtení na 17. srpna v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.