Čtení na 6. listopadu 2012

Bože, na vlastní uši jsme slýchali vyprávění svých otců o činu, který jsi vykonal za jejich dnů, za dnů dávných.
Ž 44,2


Ač jste Ježíše Krista neviděli, milujete ho; ač ho ani nyní nevidíte, přec v něho věříte, a tak docházíte cíle víry, spasení duší. Po tomto spasení se ptali proroci, kteří prorokovali o milosti, která je vám připravena.
1Pt 1,8.9-10


Pamatuji si ještě vyprávění svého otce o Bohu. Skutečně na to vzpomínám! Patřím ke generaci synů, které za komunismu formovali otcové církve. Víra byla tehdy nepopulární. Díky Bohu, že jsme tehdy měli otce víry, kteří se nebáli mluvit s námi o živém Bohu! Stavěli jsme kostely v době, kdy se stavět nesměly. To byly Boží zázraky a události víry. A my synové víry jsme byli při tom. Úkolem nás synů je vyprávět dnes nejen o Božích činech. Naším úkolem je žít opravdové křesťanství před našimi dětmi a vnuky. Před třiceti lety jsme si vědomě dali s manželkou na svatební oznámení text z Dt 4,9 B21: "Střez se však a dávej dobrý pozor, abys nezapomněl, co jsi na vlastní oči spatřil. Po všechny dny svého života to nenech vymizet ze svého srdce, ale seznamuj s tím své syny a vnuky." A o to dodnes usiluji. Žít v Boží blízkosti s Božím lidem.

Jr 19,1-4.10-13 * 2K 9,1-9

Čtení na 6. listopadu v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.