Středa 20. února

Nechci vést spory navěky, nebudu trvale rozlícen.
Iz 57,16a


Spustili ochrnutého i s lůžkem přímo před Ježíše. Když viděl jejich víru, řekl tomu člověku: "Tvé hříchy jsou ti odpuštěny."
L 5,19b-20


Boží dobrota je úžasná! Přestože má náš Bůh tolik důvodů se na nás hněvat, často volí milosrdenství. Takové slovo není v Písmu ojedinělé. Můžeme dokonce říci, že od samých počátků prochází Písmem zvěst o Bohu, který se smilovává a který je neskonale milosrdný. Boží hněv je absolutně spravedlivý, ale není definitivní. Znovu a znovu probleskuje jeho milosrdenství a nabízené odpuštění. Tuto zvěst můžeme přiřadit k velkým výzvám k návratu a k pokání. Jak přitom nemyslet na Boží velkorysou nabídku vtělenou v Kristu a projevující moc k odpuštění hříchů? To úžasné je, že zvěst o milosti a ujištění o odpuštění hříchů jsou svěřeny také apoštolům a všem jejich nástupcům v linii apoštolského učení. Co většího je možné v lidském životě získat než odpuštění hříchů a smíření s nebeským Otcem?
Nebeský Otče, díky za tvé milosrdenství a za dar odpuštění! Tvoje láska mě zahanbuje, ale zároveň mi dává sílu přijmout to, co jsi v Kristu připravil. Amen.

1K 10,9-13 * L 10,25-37

Čtení na 20. února v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.