Čtení na 2. srpna 2015

Ti budou, praví Hospodin zástupů, v den, který připravuji, mým zvláštním vlastnictvím, budu k nim shovívavý, jako bývá shovívavý otec k synu, jenž mu slouží.
Mal 3,17


Kristus si zamiloval církev a sám se za ni obětoval, aby ji posvětil.
Ef 5,25-26


Ti budou mým zvláštním vlastnictvím. O kom je řeč? Jde o věřící židy, křesťany. Často mě přepadal pocit, že jsme jako věřící pro svět kolem "zvláštní" až divní. A být něčím vlastnictvím? To zavání otroctvím. Je ale potřeba podívat se na souvislosti: "Hospodin to pozoroval a slyšel. A byla před ním sepsána pamětní kniha se jmény těch, kteří se bojí Hospodina a mají na mysli jeho jméno. Ti budou mým zvláštním vlastnictvím, budu k nim shovívavý, ... Potom uvidíte rozdíl mezi spravedlivým a svévolníkem, mezi tím, kdo Bohu slouží, a tím, kdo mu sloužit nechce." Z pouhé Boží milosti byla i naše jména zapsána do pamětní knihy (života), a tak se toto nádherné zaslíbení týká i nás křesťanů. Ti zapsaní budou zvláštním vlastnictvím, kraličtí překládají "klenotem". Pro Pána Boha. Vy jste Kristovou vůní. Tak mějme radost z toho, že jsme zvláštní, a skutečně tak žijme, ať je vidět rozdíl mezi tím, kdo Bohu slouží, a tím, kdo mu sloužit nechce.
Díky, Pane Ježíši, že jsi mne vykoupil.

Mt 25,14-30 * Fp 3,7-14 * Ž 40

Čtení na 2. srpna v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.