Středa 2. března

Jak líbezné je, když po horách jdou nohy toho, jenž poselství nese a ohlašuje pokoj, jenž nese dobré poselství a ohlašuje spásu, jenž Sijónu hlásá: "Tvůj Bůh kraluje!"
Iz 52,7


Stůjte obuti k pohotové službě evangeliu pokoje.
Ef 6,15


Konec poroby ohlašoval kdysi prorok Izajáš babylónským zajatcům, troskám Božího lidu. I my troskotáme. Možná se stalo něco, co náš život převrátilo naruby, a z toho, co bylo vzácné, zůstaly jen ruiny. Možná jsme ztroskotali ve vztazích. Možná jsem ztroskotala v zápase s pokušeními. Možná že se po nějakém otřesu či opakovaném neúspěchu ocitla v troskách moje víra. Evangelium zvěstuje, že Bůh sám do těch trosek víry a opravdového lidství sestoupil. Náš Spasitel Ježíš se mezi těmito troskami narodil. Aby nás z nich vysvobodil a pozvedl. Ta zpráva o záchraně musí znít dál, nejen někde v intimním ústraní modliteben a kostelů, nýbrž před zraky všech, na veřejnosti, v oblasti rizika. Před cizími. Je to úkol a poslání Ježíšových svědků.
Kéž by se i nám dostala tahle stará, a přece nově dobrá zvěst až do nohou, rukou a úst, aby ji i další mohli osobně poznat jako líbeznou a osvobozující.

Mt 13,44-46 * Mk 14,17-25

Čtení na 2. března v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.