Pondělí 4. dubna

A jako jsem nad nimi bděl, abych rozvracel a podvracel, bořil a ničil a škodil, tak budu nad nimi bdít, abych budoval a sázel, je výrok Hospodinův.
Jr 31,28


Já jsem zasadil, Apollos zaléval, ale Bůh dal vzrůst; a tak nic neznamená ten, kdo sází, ani kdo zalévá, nýbrž Bůh, který dává vzrůst.
1K 3,6-7


Za vším je Bůh! Ale je to vůbec možné? To, že Bůh bdí anebo že buduje a sází, se nám zdá v pořádku, ale že podvrací, boří, ničí a škodí? Je snad i za všemi těmi hrůzami válek, teroristických útoků či náhodných zločinů pomatených lidí? Tak to určitě není. To padlý a hříšný člověk je příčinou postupného rozkladu a rozpadu dobrého Božího stvoření. Bůh jen ústy proroka sděluje Božímu lidu, že ví o všem a nic se mu nevymklo z rukou. On jen dovolil člověku, aby si myslel, že něco znamená. A to je začátek všeho neštěstí, v církvi i ve světě. A proto zůstaňme věrnými a pokornými v "setbě" a "zalévání" a věřme Bohu, který dává vzrůst.
Pane Bože, nauč nás být pokornými před tebou i před lidmi.

Gn 32,22b-32 * 1P 2,11-17

Čtení na 4. dubna v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.