Úterý 13. prosince

Dovol mi spatřit tvou slávu!
Ex 33,18


Filip mu řekl: "Pane, ukaž nám Otce, a víc nepotřebujeme!" Ježíš mu odpověděl: "Tak dlouho jsem s vámi, Filipe, a ty mě neznáš?"
J 14,8-9


Asi každý z nás, nebo alespoň většina z těch, kdo odevzdali svůj život plně Bohu, zažil někdy jeho nadpřirozený dotyk, pocítil moc jeho přítomnosti a plnost Ducha - jako Izajáš a Ezechiel a další. Něco, co skoro nelze popsat slovy. Radost, posvátnou bázeň a nádheru Boží přítomnosti. A když přijdou všední dny života Ježíšova učedníka, chybí nám to. Zažíváme šeď všedních dnů a chtěli bychom "to něco", to nadzemské, euforii průhledu do Boží reality, vrátit zpátky. A zjišťujeme, že si to nelze vynutit. Že si to nemůžeme přivolat, kdy sami chceme. Ale můžeme "hledat Boží tvář". Modlit se, chválit a volat k Bohu, aby nás povzbudil a dal nám okusit svou moc. On to udělá. Pravděpodobně ne tehdy, kdy to budeme čekat, ale přijde ke svému milovanému dítěti. A ukáže mu, že je Pán a Tvůrce vší krásy a slávy.
Stvořiteli a Pane, dotkni se mého srdce! Dej mi znovu prožít nadzemskou radost své přítomnosti!

Mt 3,7-12 * Iz 65,11-16

Čtení na 13. prosince v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.