Středa 14. prosince

Sám Bůh nebes způsobí, že se nám to podaří. My jsme jeho služebníci. Dali jsme se do stavby.
Neh 2,20


Jsme spolupracovníci na Božím díle.
1K 3,9


Důvěra v Boží pomoc je zvláštní věc. Někdy někdo jedná v souladu s Božím plánem zcela bez naděje a skepticky, a přece je to požehnané. Jindy je člověk nadšeně přesvědčen, že tohle přece Bůh musí požehnat, a ouha, skvělý plán skončí na smetišti dějin. Asi je to prostě tím, že naše poznání a rozpoznání Božích plánů dost kulhá. Co s tím? V prvé řadě jde o to, učit se, jaký je Bůh. Neprosazovat silou něco, co naprosto neodpovídá jeho charakteru a Písmu. A když jsme si jisti, že neporušujeme základní rámec jeho způsobu jednání, pak přichází na řadu pokorné odevzdání. Někdy prostě nevíme, kdy jsou naše plány v souladu s jeho. Ale můžeme se spolehnout, že on si naše konání použije k prosazení svých plánů. Často si je použije ke slavnějšímu dílu, než jsme původně čekali. To je naše víra a ujištění - že cokoliv děláme pro něho, on si převezme a použije v moci a síle.
Budiž ti sláva, Pane, za tvé obdivuhodné konání po celém světě a za to, že si používáš i mne. Kéž tvá vůle převládne na nebi i na zemi.

Iz 45,1-8 * Iz 65,17-25

Čtení na 14. prosince v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.