Pondělí 30. ledna

Mé je stříbro, mé je zlato, je výrok Hospodina zástupů.
Ag 2,8


Prodejte, co máte, a rozdejte to. Opatřte si měšce, které se nerozpadnou, nevyčerpatelný poklad v nebi, kam se zloděj nedostane a kde mol neničí. Neboť kde je váš poklad, tam bude i vaše srdce.
L 12,33.34


Izraelský chrám měl být svou nádherou výkladní skříní Stvořitele a jeho díla. Když tedy Judejci po návratu z Babylóna budovali své domy a do stavby chrámu se neměli, musel je prorok rázně povzbudit, aby chrám nezanedbávali. Poté, co Hospodin zjevil všechnu svou slávu v Kristu, nebydlí už v chrámech zhotovených rukama. Chválou jeho slávy jsme my, vykoupení ne stříbrem a zlatem, ale převzácnou krví Kristovou. Nejsme sami svoji. Vše, co máme a čím jsme, patří Pánu. Výkladní skříní jeho slávy je církev konající bohoslužbu všedního dne. Že se na této službě máme podílet i tím, že do ní vkládáme své peníze, čas a um, není snad třeba připomínat. Nebo se snad církev ve své službě neobejde bez restitučních podpor?
Duchu svatý, dej, ať jsme schopni přinášet sami sebe jako Bohu milou oběť.

Mt 21,18-22 * L 7,36-50

Čtení na 30. ledna v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.