Neděle 15. prosince, 3. adventní neděle

Přemohly mě nepravosti, našich nevěrností jenom ty nás zprostíš.
Ž 65,4


A ty, synu, budeš nazván prorokem Nejvyššího, neboť půjdeš před Pánem, abys mu připravil cestu a dal jeho lidu poznat spásu v odpuštění hříchů, pro slitování a milosrdenství našeho Boha, jímž nás navštíví Vycházející z výsosti.
L 1,76-78


V minulosti ani v současnosti není život nás křesťanů jen směřováním k dobru. Klopýtáme i chybujeme, ale naše rozhodnutí jít za Kristem je pevné. Liturgický rok nás provází životem a my zakoušíme vzestupy i pády církví i jednotlivců. Dnes jsme se probudili do 3. adventní neděle, abychom si uvědomili, že se o další díl světla na adventním věnci přiblížila chvíle, kdy znovu prožijeme narození toho, který nám ukázal, jak bojovat s chybami a s klopýtáním. Nepravosti nás, řečeno s žalmistou, přemáhají, ale on je stále při nás a pomáhá nám a my se lepšíme.
Pane, dej, ať při boji se zlem s tvou pomocí vítězíme a směřujeme k tobě. Dej nám sílu, ať bojujeme s vlastními chybami a napravujeme se. Děkujeme ti, že k nám přicházíš a máš nás rád.

L 1,67-79 * 1K 4,1-5 * Ž 85

Čtení na 15. prosince v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.