Pondělí 12. dubna

Jeruzalém mi tak přinese věhlas a stane se mi zdrojem radosti, chvály a slávy přede všemi národy na zemi, až uslyší o všem dobrodiní, které jim prokáži.
Jr 33,9 (B21)


Nyní propouštíš v pokoji svého služebníka, Pane, podle svého slova, neboť mé oči viděly tvé spasení, které jsi připravil přede všemi národy – světlo, jež bude zjevením pohanům, slávu pro tvůj lid Izrael.
L 2,29–32


Prorok Jeremiáš vidí záchranu svojho ľudu odvlečeného do babylonského zajatia. A píše im na povzbudenie pri pohľade na jeruzalemské ruiny: Žite tam, stavajte domy, saďte stromy, žeňte sa, vychovávajte deti. Lebo vaše dcéry a synovia chváliť za to budú Hospodina v jeho chráme na Sione.
Zachariáš vidí záchranu svojho ľudu žijúceho pod okupantskou rímskou mocou pri pohľade na novorodenca v matkinom náručí. On vidí Božiu záchranu. Hoci zatiaľ len v plienkach.
Dvaja proroci. Vysmievajú sa, či klamú? A čo tí, ktorí chvália Boha za víťazstvo stojac pred krížom, na ktorom potupne zomieral sám Boží Syn? Je to posmech? Bláznovstvo? Áno. Bláznovstvo kríža. Víťazstvo podľa Boha. Alebo inak: Nádej a viera veľkonočného rána.
Aj keď ťa nevidím, viem, že si tu. Aj keď ťa necítim, mám istotu. V smelej dôvere kráčam vo viere každý deň.

Gn 32,22b–32 * Ko 2,1–7

Čtení na 12. dubna v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.