Pátek 5. listopadu

Běda těm, kdo říkají zlu dobro a dobru zlo, kdo vydávají tmu za světlo a světlo za tmu!
Iz 5,20


K tomu jste přece byli povoláni; vždyť i Kristus trpěl za vás a zanechal vám tak příklad, abyste šli v jeho šlépějích. On „hříchu neučinil a v jeho ústech nebyla nalezena lest“.
1P 2,21–22


Možná si řekneme: Jací pomatenci, jak těžká slepota je musela postihnout, že nerozeznají světlo od tmy! Nepotýkáme se ale i my s nedostatkem kritického myšlení? Jak jsme na tom se schopností rozlišovat mezi faktem a názorem? Hranice mezi dobrem a zlem se jeví stále mlhavější. Různí dezinformátoři vytrvale rozmělňují tuto hranici a skrývají lež pod roušku pravdy. Neděje se tak ale jen na bitevním poli internetu, denně se tento boj odehrává i v naší mysli, kde Boží nepřítel vede hybridní informační válku o naši duši.
Bože náš, děkujeme ti za spolehlivé evangelium, které je zdrojem pravdy, jež osvobozuje a vystrojuje nás k věčnému životu. Dej, abychom se i v tomto čase orientovali a dokázali rozeznat, co je dobré a pravdivé, a stali se příkladem v tom, co je hodné následování.

1J 3,19–24 * L 16,14–18

Čtení na 5. listopadu v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.