Úterý 30. dubna

Hospodine, pamatuj na svoje slitování, na své milosrdenství, které je od věčnosti.
Ž 25,6


Ale ukázala se dobrota a láska našeho Spasitele Boha: On nás zachránil ne pro spravedlivé skutky, které my jsme konali, nýbrž ze svého slitování; zachránil nás obmytím, jímž jsme se znovu zrodili k novému životu skrze Ducha svatého.
Tt 3,4–5


Jak to máte s pamětí? Někdy si pamatujeme detaily různých schůzek, událostí nebo např. seriálů a jindy si nemůžeme vzpomenout na nic. Naše lidská paměť je proměnlivá a nemůžeme na ni plně spoléhat. Jinak je však tomu u Hospodina. Jeho slovo platilo v době Starého i Nového zákona, ale platí i dnes. Totéž můžeme říci i o Božím milosrdenství. A to je velmi osvobozující. Nemusíme se snažit zalíbit se Pánu nebo ho obejít, ale můžeme k němu otevřeně přistupovat s radostmi i starostmi. A to bez rozdílu věku, politického přesvědčení nebo i jiných odlišností.
Hospodine, děkujeme ti za tvou vytrvalost, věrnost a milosrdenství a prosíme o to, abychom byli vytrvalí v důležitých věcech.

Ř 15,14–21 * 1K 3,18–23

Čtení na 30. dubna v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.