Čtení na 30. září 2015

Jsi přece náš Otec! Náš vykupitel odedávna, to je tvé jméno.
Iz 63,16


Veleben buď Bůh a Otec Pána našeho Ježíše Krista, neboť nám ze svého velikého milosrdenství dal vzkříšením Ježíše Krista nově se narodit k živé naději.
1P 1,3


Nepřestávejme se ptát po Bohu. Ještě nevíme vše, co bychom mohli znát. Zdaleka netušíme, s kým máme tu čest. Ještě stále je toho příliš mnoho nepoznaného, než abychom mohli zavřít Bibli. Přestat o Bohu mluvit, protože vše bylo řečeno. Jeho jméno nám okolnosti života mnohdy zastřou. A nejednou nachytáme sami sebe, jak se potřebujeme ve víře utvrdit slovíčky: přece, vždyť, jistě... Jsi přece náš Otec! Rozumět vlastním otázkám, vnitřním bojům, nevíře a pochybám. Naslouchat vlastní bolesti, pocitům nejistoty a prázdnotě, která nás staví před otázku, jak to je s Bohem v našem životě. Přiznat pocit samoty a nenaplněnosti navzdory víře v Boha, který je zdrojem radosti a plnosti. Přicházejme na místa, kde nasloucháme, rozumíme a přiznáváme. Kde bojujeme sami se sebou, se světem i s Bohem. Bojujeme, protože nám to není jedno. Na něčem nám záleží a za něco jsme ještě ochotni i zemřít.
Pane, smiluj se, dej nám rodit se k živé naději a chraň nás před umíráním mrtvou vírou.

Gn 16,6b-14 * Mt 21,18-22

Čtení na 30. září v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.