Čtvrtek 27. září

Mé vlastní srdce se proti mně vzepřelo, jsem pohnut hlubokou lítostí. Nedám průchod svému planoucímu hněvu. Jsem Bůh, a ne člověk, jsem Svatý uprostřed tebe.
Oz 11,8–9


A kde se rozmohl hřích, tam se ještě mnohem více rozhojnila milost.
Ř 5,20


Svodů a lákadel je plný svět a člověk jim stále podléhá. Slouží všemu možnému, jen ne Bohu. Jak v dobách starého Izraele, tak i dnes. Kriticky zhodnoceno, lidstvo by ve všech časech čekalo Boží odsouzení. Bůh však i přes všechny naše urážky a nevěrnosti stále znovu a znovu odvrací svůj hněv, neboť jeho láska, jež ho vede ke slitování, je silnější. Ve slitovné lásce tkví dokonalost a svatost. Bůh je v našem středu, tak proč bychom v jeho síle neměli ve slitovné lásce odpouštět všem našim viníkům také my? Aby Bůh odpustil i nám, jak prosíme v modlitbě Otče náš. Jen z Boží milosti jsme spaseni!
Pane, nenechávej nás sloužit modlám, ale proměňuj nás svou slitovnou láskou k lásce k tobě i k lásce a odpuštění našim bližním.

Sk 5,34–42 * Ga 2,1–10

Čtení na 27. září v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.