Pondělí 26. srpna

Na mysli nám tane tvé milosrdenství, Bože, zde, uprostřed tvého chrámu.
Ž 48,10


Mějme zájem jeden o druhého a povzbuzujme se k lásce a k dobrým skutkům. Nezanedbávejte společná shromáždění, jak to někteří mají ve zvyku, ale napomínejte se tím více, čím více vidíte, že se blíží den Kristův.
Žd 10,24-25


Turistovi, který hledá Hospodina, jistě pomůže, když na své výpravě konečně nalezne ukazatel: Ke svaté hoře 3 km. Ujišťuje ho to, že existují svatá místa, kde Hospodin zjevuje svůj majestát i své milosrdenství. Uprostřed chrámu, ve svatém prostoru. Především však uprostřed lidu, který se denně stává svatým právě a jedině díky svatosti Hospodina. O této skutečnosti člověk na výpravě dosud mnoho neví, jen asi tuší...
Konečně se upachtěný, ale také rozdychtěný turista ocitne v chrámu. Někdy se mu dokonce přihodí, že se zamotá doprostřed svatého lidu. Zdá se, že právě v takové chvíli se začnou dít podivuhodné věci. Z turisty se může stát - buď rázem, ale také až po čase - poutník. I my kráčíme podle známého ukazatele: ke svaté hoře. Jen Hospodin ví, zda jako turisté či už jako poutníci.
Hospodine, zkoumáš mě a znáš mě, znáš moje nejskrytější přání i touhy, kéž je mohu sdělovat v tvém chrámu, uprostřed těch, kteří ti náležejí. Amen.

Dt 15,1-11 * Ezd 1,1-11

Čtení na 26. srpna v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.