Čtvrtek 12. prosince

Což ruka Hospodinova je na to krátká? Hned uvidíš, uskuteční-li se mé slovo, nebo ne.
Nu 11,23b


Bůh je mocen učinit, co zaslíbil.
Ř 4,21


Tak odpověděl Hospodin Mojžíšovi, když pod tíhou reptajícího lidu pochyboval, že by Bůh mohl na poušti tak četnému zástupu po celý měsíc dát maso k jídlu. Přesto ho Bůh netrestá, nýbrž vyučuje víře a dokonce mu dává důkaz, že své slovo mocně uskutečňuje. A my opět vzpomínáme, co řekl anděl Gabriel překvapené Marii. A na sítě plné ryb po marné noci. A na nasycení zástupů z pěti chlebů a dvou rybiček. A na podivné utišení bouře. A na vzkříšení dcery Jairovy. A pak na vzkříšení Kristovo. A na svědectví apoštola Pavla, že ho Bůh ze samého náručí smrti vysvobodil, když se už vzdal naděje na přežití. Není to dost, abychom i my věřili, že Bůh není na záchranu krátký? Jenže ony hlodají některé zkušenosti. Když jsme právě věřili a modlili se a důkaz Boží moci jsme neviděli. A přece, kdo nedal na důkazy a nepustil se víry v Boží pomoc, poznal, že Boží ruka do jeho příběhu dosáhla. Zachytila, podepřela, pozvedla. Vede dál. Apoštol Pavel se pro tuhle víru dovolává Abrahama. Pravda, i on se kdysi Božímu zaslíbení skrytě pousmál, stejně jako Sára. Ještěže Boží láska je mocnější než naše pochybovačná víra.
Slitovný Bože, ještěže naší malověrností nepohrdáš. Ještěže jsi nám ke všem svým zaslíbením řekl jasné "ano" ve svém ukřižovaném a vzkříšeném Synu. Amen.

2K 5,1-10 * Za 7,1-14

Čtení na 12. prosince v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.