Sobota 25. března

Kdo to uskutečnil a vykonal? Ten, jenž od počátku povolává všechna pokolení. Já, Hospodin, jsem první, já budu též u posledních věcí.
Iz 41,4


Sílu svého mocného působení prokázal přece na Kristu: Vzkřísil ho z mrtvých a posadil po své pravici v nebesích, vysoko nad všechny vlády, mocnosti, síly i panstva, nad všechna jména, která jsou vzývána, jak v tomto věku, tak i v budoucím.
Ef 1,20-21


Pán Bůh je představen jako suverénní Vládce a Pán bez počátku a bez konce. Bible nám připomíná, že je Stvořitelem všeho - země, nebes i celého vesmíru. Vyvolil si izraelský národ, aby byl jeho lidem, kterému zjevil svou vůli a žehnal mu. Za neposlušnost vyvolený národ trestal a soudil, ale také odpouštěl kajícím a nabízel novou milost. Ježíš Kristus o sobě v knize Zjevení mluví takto: "Já jsem Alfa i Omega, počátek i konec" (Zj 21,6). Pán Bůh byl při stvoření světa a bude mít rozhodující slovo také na konci dějin lidstva. Konečné vítězství není na straně Božího nepřítele - satana, ale na straně Boží. On bude soudit každého podle toho, zda uvěřil v Božího Syna, Ježíše Krista, jako svého Zachránce, přijal odpuštění hříchů a přinášel dobré ovoce víry.
Naplň mne, Pane Bože, živou vírou, která přináší dobré ovoce.

Ga 6,(11-13)14-18 * L 20,27-40

Čtení na 25. března v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.