Sobota 14. listopadu

Tvoje činy, Hospodine, jsou tak velkolepé, tvoje záměry jsou přehluboké!
Ž 92,6


Král králů a Pán pánů, jediný je nesmrtelný a přebývá v nepřístupném světle; jeho nikdo z lidí neviděl a nemůže uvidět. Jemu patří čest a věčná moc. Amen.
1 Tm 6,15–16


V bázni a úžasu přistupujeme k Bohu, neboť Bůh je mimo všechno, co jsme schopni myslet nebo si představit. Boží myšlenky nejsou naše myšlenky, my nemůžeme přivést Boha na naši úroveň; nemůžeme ho žádat, aby myslel jako my, nebo se modlit, aby naše cesty byly jeho cesty a naše způsoby jeho způsoby. Místo toho se modleme, aby jeho způsoby byly naše. Modleme se, abychom vždy usilovali chválit toho Jednoho, kterého ani nemůžeme začít chápat, modleme se, abychom se nabídli tomu Jednomu, jehož vize pro nás i svět jsou vždy mimo naše chápání, a přesto nás posouvají vpřed. Je to Bůh, koho uctíváme, ne my, ne lidské úsilí, ne lidské cíle, ne naše společnost, ne náš národ, dokonce ani ne naše církev, ale pouze Bůh sám.
Pane Bože, ty nás znáš lépe, než se známe my sami, ty nám rozumíš, dokonce i když my sami sobě nerozumíme, a miluješ nás i tehdy, když si myslíme, že si to nezasloužíme; tobě buď čest a chvála.

Mk 13,1–8 * Jr 45,1–5

Čtení na 14. listopadu v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.