Čtení na 2. února 2012

Zachráním vás ze všech vašich nečistot.
Ez 36,29


Víte přece, že jste z prázdnoty svého způsobu života nebyli vykoupeni pomíjitelnými věcmi, stříbrem nebo zlatem, nýbrž převzácnou krví Krista, beránka bez vady a bez poskvrny.
1Pt 1,18-19


Z nejhlubšího svého srdce děkujeme ti, Pane Ježíši Kriste, že jsi nás hříšníky vykoupil svým hořkým umučením a smrtí kříže od věčné smrti a zahynutí. My jsme tě přivedli k těmto bolestem, poněvadž pro naše hříchy byl jsi raněn a pro naše nepravosti potřen. My jsme se zadlužili a tys platil; my se provinili a tys trpěl. Byl jsi svlečen ze svého roucha, abychom my byli oblečeni v tebe. Byls počten mezi bezbožné zločince, abychom my byli počteni mezi syny Boží. O tvé roucho se dělili tvoji nepřátelé, aby tvá zásluha byla rozdělena mezi tvé přátele. Ty ses, nejlítostivější biskupe, uprostřed svých bolestí modlil za hříšníky, hříšným jsi odpouštěl, hříšným ráj otevíral. Dej nám, ať nehledáme odpuštění svých hříchů a ospravedlnění jinde než v tvé oběti, jdeme ve tvých šlépějích, nepřátelům odpouštíme, modlíme se za ně, o matku církev se staráme a očekáváme spasení všech lidí. A když přijde naše poslední hodina a my k tobě s kajícím lotrem budeme volat, vyslyš nás, otevři nám bránu věčného ráje a přijmi nás k sobě, abychom s tebou byli věčně. Amen. Jan Amos Komenský, 1592-1670, biskup Jednoty bratrské.

Zj 1,(1.2)3-8 * 1K 9,19-23

Čtení na 2. února v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.