Čtení na 26. listopadu 2012

Bázeň před Hospodinem znamená nenávidět zlo.
Př 8,13


Bůh nás nepovolal k nečistotě, nýbrž k posvěcení. Kdo tím pohrdá, nepohrdá člověkem, nýbrž Bohem, jenž vám dává svého svatého Ducha.
1Te 4,7-8


V bázni před Bohem. Svého dědu jsem nikdy neslyšela křičet a neviděla ho hněvat se. A ač nám to dětem nikdo neřekl přímo, před některými rošťárnami nebo zakázanými věcmi nás zastavovalo právě vědomí, že když to děda zjistí, bude smutný. A to jsme si nepřáli. Snaha nezarmoutit ho a úcta k jeho práci, nám tedy pomáhaly vyhýbat se zlému a naopak dělat dobré a to, co by ho potěšilo. Samozřejmě, že se nám to vždy nepodařilo, ale děda nás měl velice rád, a když viděl naši snahu, měl s námi velkou trpělivost. Tento nedokonalý příklad z dětství mě napadl při čtení dnešního biblického textu. Uvědomila jsem si, že před svým nebeským Otcem toužím žít v bázni - že chci "s bázní konat své spasení" a že svou touhu po každodenním posvěcování mohu naplnit jen tehdy, když se nechám naplnit jeho Duchem. Nechť nám všem dá Bůh milost a sílu žít před ním v bázni.

Dt 34,1-7(8) * Iz 56,1-8

Čtení na 26. listopadu v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.