Pátek 9. srpna

Pamatujte na to, co vám přikázal Mojžíš, služebník Hospodinův. Řekl: "Hospodin, váš Bůh, vás přivede do odpočinutí a dá vám tuto zemi."
Joz 1,13


A tak usilujme, abychom vešli do toho odpočinutí a nikdo pro neposlušnost nepadl jako ti na poušti.
Žd 4,11


Bůh dal člověku rozkošnou zahradu a dvě cesty. Cestu života a cestu smrti. Cestu dobra a cestu zla. Dvě možnosti - poslechnout, nebo neposlechnout. V zahradě měl člověk dodržet jediný příkaz, přesto neobstál. Izraeli před vstupem do zaslíbené země Bůh ukázal stejné dvě cesty. Stanovil mu 613 příkazů a zákazů. Izrael však neposlouchal, a proto musel odejít do zajetí. Je to dávná minulost, která se nás netýká? Ne, jsme na tom stejně. I my máme před sebou dvě cesty. Každý den se musíme rozhodovat, kterou se vydáme dál. Půjdeme cestou pokoje a odpočinutí do zaslíbené země, nebo cestou neposlušnosti vedoucí zpět do Egypta? Z Jozuových slov můžeme slyšet ujištění, že vydáme-li se cestou pokoje, Bůh se nás ujme a do odpočinutí nás dovede.
Otče náš, děkujeme ti, že jsi nám dal tak jasné ukazatele správné cesty. Děkujeme ti, že nás uvádíš na správnou cestu ve chvíli, kdy ji svévolně opouštíme a bloudíme v poušti. Amen.

L 23,27-31 * 2Kr 16,1-16

Čtení na 9. srpna v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.