Neděle 9. srpna, 9. neděle po Trojici

Chlebem nebeským je sytil. Otevřel skálu a vody tekly proudem, valily se jako řeka vyprahlými kraji. Neboť pamatoval na své svaté slovo.
Ž 105,40–42


Pochválen buď Bůh a Otec našeho Pána Ježíše Krista, který nás v Kristu obdařil vším duchovním požehnáním nebeských darů.
Ef 1,3


Tento oslavný žalm připomíná události záchrany. Bůh splnil, co slíbil praotcům, proto si zaslouží vděčnost. Zkusme si uvědomit, jak se Boží ochrana a požehnání vine naším životem jako zlatá nit. Kolik jsme v životě zažili těžkých chvil a on byl s námi, posiloval nás nebeským chlebem. V dobách soužení nechal do našich vyprahlých duší vlévat řeky osvěžení. Když jsme šli vodou, nestrhl nás proud, oheň nás nepopálil. Chvíle, kdy cítíme Boží pomoc a víme, že je s námi, jsou takové bonbónky, na jejichž vynikající chuť budeme vzpomínat v dobách těžkých. Děkujme za všechny dary, jimiž nás obdařil laskavý Bůh Otec v Kristu Ježíši, nejvíce pak za jeho lásku.
Bože, chválím tě a slavím tvé jméno za tvou velkou lásku, kterou jsi mi daroval, chválím a velebím tě za tvé slovo, jež bylo mnohokrát ve tmě svítilnou pro mé nohy.

Mt 13,44–46 * Fp 3,(4b–6)7–14 * Ž 141

Čtení na 9. srpna v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.