Středa 4. října

Bože, na vlastní uši jsme slýchali vyprávění svých otců o činu, který jsi vykonal za jejich dnů, za dnů dávných.
Ž 44,2


Mám ještě pokračovat? Vždyť by mi nestačil čas, kdybych měl vypravovat o Gedeónovi, Barákovi, Samsonovi, Jeftovi, Davidovi, Samuelovi a prorocích, kteří svou vírou dobývali království, uskutečňovali Boží spravedlnost, dosáhli toho, co jim bylo zaslíbeno; zavírali tlamy lvům, krotili plameny ohně, unikali ostří meče, v slabosti nabývali síly.
Žd 11,32-34


Rozpomínat se na dobré věci z minulosti, na záchranu, na odvážné činy předků - to dodává žalmistovi odvahu v současnosti. Vzácné vyprávění otců a matek, dědů a babiček o dobrých Božích věcech - to si pak děti a vnoučata pamatují po celý život. To jsou perly, které se ukládají v myslích a srdcích mladších posluchačů. Jaké vzácné vyprávění jste slýchali od svých blízkých nebo od moudrých starých lidí, které jste potkali? Vyprávění a naslouchání má větší moc a sílu než čtení z internetu. A možná jsme to už my, kteří máme vyprávět o Božích činech svým blízkým a svému okolí. Aby i oni mohli jednou říct: "Na vlastní uši jsme slyšeli o velkých Božích skutcích."
Velký Bože, děkujeme ti, že v každé době činíš velké věci. Dej nám uši ke slyšení.

Sk 9,36-42 * L 14,25-35

Čtení na 4. října v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.