Pondělí 11. ledna

Výrok Panovníka Hospodina, který shromažďuje zahnané z Izraele: Shromáždím k němu ještě další, k těm, kteří už k němu byli shromážděni.
Iz 56,8


To je dobré a vítané u našeho Spasitele Boha, který chce, aby všichni lidé došli spásy a poznali pravdu.
1Tm 2,3–4


Při pohledu do lavic většiny našich sborů se člověk neubrání určité dávce rozmrzelosti. Možná, že se sami sebe ptáme: Čím to, že Boží slovo oslovuje v současné době tak málo lidí? Vždyť půjde-li to takto dále, v dohledné budoucnosti mnoho z našich sborů zajisté zanikne. Boží zaslíbení však předesílá odlišnou podobu budoucnosti. Věříme-li, že Hospodin působí v našich životech, pak věřme i tomu, že jemu patří budoucnost jeho lidu a že do této budoucnosti může a chce aktivně zasahovat, a to i navzdory našim pozemským dohadům ohledně toho, co má v brzké době nastat.
Panovníku Hospodine, jenž jsi už tolikrát projevil své panství nad dějinami světa a způsobil to, co bylo v našich pozemských očích nečekané, sestup opět mezi nás a naruš mechanickou kauzalitu světa svou vůlí, ať naše sbory znovu ožijí a rozkvetou.

Sk 10,37–48 * L 4,31–37

Čtení na 11. ledna v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.