Neděle 22. května, Rogate (Modlete se!)

Tu třetinu však provedu ohněm. Přetavím je, jako se taví stříbro, přezkouším je, jako se zkouší zlato. Ti budou vzývat mé jméno a já jim odpovím.
Za 13,9


Z toho se radujte, i když snad máte ještě nakrátko projít zármutkem rozmanitých zkoušek, aby se pravost vaší víry, mnohem drahocennější než pomíjející zlato, jež přece též bývá zkoušeno ohněm, prokázala k vaší chvále, slávě a cti v den, kdy se zjeví Ježíš Kristus.
1P 1,6–7


Zkouška víry. Jenom třetina obstojí v této zkoušce, říká Bůh skrze proroka. Znamená to, že dvě třetiny budou vyhlazeny. Tvrdý výrok. Je Bůh tak krutý a nemilosrdný? Nebo člověk, ba většina národa, nemá zájem o Boha? Jenom třetina v této zkoušce bude vzývat jeho jméno, říká prorok. Znamená to, že dvě třetiny nebudou volat a prosit o pomoc. Každá zkouška ukazuje, co opravdu je v člověku. Zda spoléhá jenom na sebe, nebo na Boha. Bůh má zájem o každého člověka v každém národě, proto nás chce provést ohněm zkoušek, aby se prokázala pravost naší víry a abychom vzývali jeho jméno a také se v něm opravdu radovali. „Kdo vytrvá až do konce, bude spasen,“ říká Pán Ježíš.
Pane, pomoz nám, abychom se netrápili žádnou starostí, ale v každé modlitbě a prosbě děkovali a předkládali své žádosti Bohu.

L 11,1–13 * 1Tm 2,1–6 * Ex 32,7–14

Čtení na 22. května v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.