Čtení na 8. února 2012

Rozjasni tvář nad svou zpustošenou svatyní, kvůli sobě, Panovníku.
Da 9,17


Jste stavbou, jejímž základem jsou apoštolové a proroci a úhelným kamenem sám Kristus Ježíš. V něm je celá stavba pevně spojena a roste v chrám, posvěcený v Pánu; v něm jste i vy společně budováni v duchovní příbytek Boží.
Ef 2,20-22


Církev je Božím dílem. Není závislá na lidech, ale jedině na Pánu Bohu. I kdyby to s ní vypadalo jakkoli hrozivě, vždy má ještě naději. Někdy si myslíme, že Boží chrám je nějaká budova, v níž se schází Boží lid. Ale Boží chrám jsme my lidé, kteří tam chodíme. Vždyť Pán Bůh žije v nás a skrze nás se zjevuje tomuto světu. Jakým jsme tedy Božím chrámem? Nejsme někdy "zpustošenou svatyní"? Bereme Slovo Boží vážně? U každé budovy je nesmírně důležitý základ, na němž byla budova postavena. Boží stavba nestojí na krásných lidských myšlenkách, ale na duchovním dědictví, které vychází ze Starého a Nového zákona. A to všecko má původ v Pánu Bohu. Sám jeho Syn, Pán Ježíš Kristus, se stal úhelným kamenem, který drží celou stavbu pohromadě. Bez něj by se stavba rozpadla. Díky Bohu, že i my můžeme patřit do Boží rodiny a být součástí této Boží stavby.

Mt 10,40-42 * 1K 11,2-16

Čtení na 8. února v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.