Sobota 7. září

Hospodin miluje spravedlnost a právo.
Ž 33,5a


Skrze něho se vám zvěstuje odpuštění všech hříchů, a to i těch, jichž vás nemohl zprostit Mojžíšův zákon. Ale v něm je ospravedlněn každý, kdo věří.
Sk 13,38b-39


Když čteme v bibli, že Hospodin miluje spravedlnost a právo, máme z toho radost, nebo strach? Žalmista je tím přímo nadšený a k jásotu vyzývá i ostatní. Nás přepadne spíše pocit zadostiučinění, že Bůh určitě jednou potrestá všechny ty lháře, zloděje, násilníky... Jenže to je tím, že máme svoji představu o tom, co je to právo a kdo je spravedlivý. Jsme spravedliví, když plníme příkazy Desatera a další předpisy. Jsme spravedliví, když se řídíme platnými zákony. A pak nám nemůže nikdo nic vytýkat. Ani sám Pán Bůh. V bibli je ovšem spravedlivý ten, koho Bůh za spravedlivého prohlásí. Obvykle je to člověk, který prosí o milost a od Boha ji přijme.
Bože, smiluj se nade mnou a nad mými bližními, odpusť nám hřích, abychom se mohli - tebou ospravedlněni - radovat z tvé blízkosti. Amen.

2Te 2,13-17 * Neh 5,1-19

Čtení na 7. září v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.